Index Vakbarát Hírportál

Usain Bolt rosszul kezdett, de nyert százon

2013. augusztus 11., vasárnap 19:58 | aznap frissítve

Már egy hónappal ezelőtt elkezdődött a világbajnokság 100 méteres férfi síkfutás döntője. Azzal a botránnyal, amely alaposan felkavarta az atlétika eddig doppingtól viszonylag mentes mindennapjait. Sorra dőltek a bálványok, Tyson Gay, valamint Asafa Powell is megbukott.

Így is négy jamaica és két amerikai jutott be a moszkvai világbajnokság döntőjébe. A világ legizgalmasabb és legrövidebb ideig tartó fináléja előtt mindenki azt taglalta, hogy a dopping-cunamiban érintetlenül hagyott Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere, aki a tegui vb-n kiugrás miatt már a startnál elbukott mindent, mire lesz képes.

Ami a látványt mindenféleképp rontotta, hogy moszkvai esőben készülődött a nyolc futó, ahová Bolt került a legjobb idővel, 9.85-öt futott az előfutamban.

Usain Bolt nagyon rosszul kezdett, Justin Gatlin 50 méternél még vezetett, aztán Bolt beindult és lefutott mindenkit, Gatlint is, az egész mezőnyt is. Ellenszélben, esőben 9.77-tel nyerte a világbajnokságot. ez volt pályafutása hatodik világbajnoki aranyérme.

100 méter, világbajnok:
Usain Bolt (Jamaica) 9.77 másodperc
2. Justin Gatlin (Egyesült Államok) 9.85
3. Nesta Carter (Jamaica) 9.95

Rovatok