Index Vakbarát Hírportál

Karjukban vitték át a célon az ájult futót

2014. április 23., szerda 09:16

Az idei Boston Maraton az emlékezés jegyében telt, a tavalyi verseny céljánál két bomba robbant. A merényletben három ember életét vesztette, több futó lábát amputálni kellett, összesen 264-en sérültek meg. 

A hétfőn rendezett verseny gyászszünettel keződött, és az összefogásról szólt, ezért is lett az egyik legemlékezetesebb pillanat azé a néhány futóé, akik félig ájult társukat vitték át a célon, hogy be tudja fejezni a versenyt. 

A férfi lábai néhány száz méterrel a maraton vége előtt adták fel, nem messze az első robbantás helyszínétől rogyott a földre. Amikor odaért hozzá két futó, megpróbáltak talpra állítani, de a versenyző nem volt képes járni, úgyhogy még ketten besegítettek.

Felkapták, és néhány száz méteren át cipelték, egészen a célig, így öten egyszerre értek be, ahol óriási üdvrivalgás fogadta őket.

Determined, the two new saviors lifted his legs. He had just a few hundred feet to go. They would get him there pic.twitter.com/5tXvNyDGUJ

— Wesley Lowery (@WesleyLowery) 2014. április 21.

Kisebb sztár lett az az amatőr induló is, aki az első ezerben tudott végezni, a verseny elején az élmezőnnyel haladt, egy darabig még az első helyen is volt.

Végül 927. helyen ért célba, 2:49:43-as idővel, ami azért jócskán elmarad a férfiaknál győztes Mebrahtom Keflezighi 2:08:37-es idejétől, ám a verseny után azt mondta, néhány kilométer után már visszavett a tempójából, és azt is örömmel nézte, ahogy elhúznak mellette az igazán nagy nevek, életre szóló élménnyel gazdagodott. 

Rovatok