Index Vakbarát Hírportál

3 millió dolláros összdíjazás a marrákesi atlétikai világkupán

2014. szeptember 12., péntek 11:51

Az atléták szabadtéri szezonja a hétvégén a kontinensek összecsapásával, a világkupával zárul Marrákesben, ahol összesen 2,9 millió dollárt oszt ki a nemzetközi szövetség. A magyar színeket az idén Európa-bajnoki címét megvédő kalapácsvető Pars Krisztián képviseli, írja az MTI.

A világ legjobbjai közül többen nem vesznek részt, ám így is kiváló mezőny gyűlik össze. A szabályok szerint a kontinenseket számonként két-két versenyző képviseli, így kalapácsvetésben Európát az Eb első két helyezettje, az aranyérmes Pars Krisztián és a Zürichben második Pawel Fajdek, akivel a szombathelyi dobó együtt a csapatért fog dobni, ugyanakkor ellene is.

A presztízs mellett anyagilag is komoly különbség van a pozíciók között: Marrákesben a számok győztesei 30 ezer, míg a másodikok 15 ezer dollárt kapnak.

A világkupán az egyéni számok győztesei nyolc pontot, a másodikak hetet, míg a nyolcadikak egy pontot gyűjtenek csapatuknak, míg a váltók első helyezettjei 15, a másodikak 11, a harmadikak 7, míg a negyedikek 3 pontot kapnak. Egyetlen pontverseny van, azaz a nők és a férfiak pontjai összeadódnak.

Rovatok