Index Vakbarát Hírportál

Hiába nyert orosz futó maratont Japánban, lecsapott a szigor, és elvették tőle

2015. november 17., kedd 16:00 | aznap frissítve

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) pénteken jelentette be, hogy Oroszországot felfüggeszti, atlétái pedig nem indulhatnak nemzetközi versenyeken. Úgy látszik, ez a hír nem jutott el mindenkihez, egy orosz maratonista máris érezheti a szigort.

Viktor Ugarov ugyan megnyerte a japán Kanazava-maratont vasárnap, de az IAAF kedden már arról tájékoztatott, a szervezők törölték az eredményét és pénzdíjat sem kapja meg. Az orosz szövetségét arra utasítják, hogy indítson fegyelmi eljárást Ugarov ellen.

A felelősség azonban nem csak Ugarové, a szervezők nem is engedhették volna indulni. Úgy tűnik, ezzel ők is tisztában voltak, de miután Ugarov arra hivatkozott, hogy nem is tagja az orosz szövetségnek, megadták neki a rajtengedélyt. A futó azonban nem mondott igazat, hiszen az IAAF honlapján is van profilja.

Egy másik maratonista, Tatyana Arhipova jobban járt, már amennyiben jobbnak lehet nevezni azt, hogy el sem indulhatott a versenyén. A londoni olimpia bronzérmese ugyan még részt vett a Saitama Marathon sajtótájékoztatóján, de már nem futhatott.

Egyetértesz az oroszok totális diszkvalifikációjával? Mondd el a véleményedet a Facebookon!

Ugarov indulhatott, de csak azért, mert hazudott. Az oroszok máris megérezték, milyen kegyetlen büntetést kaptak.

Szerző: Sport Géza2015. november 17.

Rovatok