Index Vakbarát Hírportál

Carl Lewis elhallgathat, újra van távolugrás

2017. június 12., hétfő 13:35

A távolugrás az utóbbi évtizedben nem volt nagyon izgalmas szám, Carl Lewis is panaszkodott arra, hogy gyengék az ugrók és az eredmények. Egy dél-afrikai atléta azonban újra emeli a szintet. A hengelói versenyen régen látott sorozatot produkált Luvo Manyonga.

A távolugró már az első kísérletével megnyerte a versenyt, 860 centiméterre repült. A másodiknál belépett, majd jött egy 840-es és egy 846-os ugrás, egy újabb hiba után tudta megugrani a legjobbját. Végül 862 centivel győzött. Igaz, a legkisebb ugrása is elég lett volna a győzelemhez, mert a második helyen végző honfitársa, Rushwal Samaai csak 834-ig jutott.

Manyonga ugyan a 862 centivel nincs minden idők legjobb tíz eredménye között sem, de ilyen kiegyensúlyozott sorozatra már régen nem volt képes senki, és az utolsó hat vb-t is megnyerte volna azzal az ugrással. 2009 óta nem volt példa arra sem, hogy egy ugró két 860-as eredményt hozzon ugyanazon a versenyen.

A holland versenyen női magasugrásban is nagy eredmény született. Az orosz Marija Lasickene nagyon simán. elsőre átvitte a 204 centimétert, így aztán kétszer ugrott a 210-es világcsúcs magasságra is. Az nem jött össze neki, de nála jobbat utoljára csak a 2012-es olimpiai döntőben ugrottak.

Rovatok