Index Vakbarát Hírportál

Usain Bolt: A rajtom kinyírt engem

2017. augusztus 6., vasárnap 08:52

Usain Bolt szombaton világbajnoki harmadik lett száz méteren, először kapott ki ezen a távon vb-döntőben.  Bár győzelemmel akart búcsúzni, nem tűnt nagyon letörtnek, és még a közönség által kifütyült bajnoknak, Justin Gatlinnek is megadta a tiszteletet. 

„Usain sokat adott a sportunknak, és inspirált másokat, például Colemant (ő lett a második), hogy elkezdjék a versenyzést. Usain azt mondta: Gratulálok, megérdemled. Tudja, hogy milyen keményen dolgozom. A ma este csak a győzelemről szólt, és sikerült megcsípnem.  Bolttal riválisok vagyunk a pályán, évek óta tart a párharcunk, de a bemelegítő pályákon viccelődünk, jól elvagyunk. Mindent összevetve a karrierem során végig hajtott, csodálatos ember."

Gatlin győzelmét a londoni stadion közönsége elképzelhetetlennek tartott, a befutó után hirtelen elnémult az aréna, majd fújolták az amerikait, aki dopping miatt nyolc évig volt eltiltva. Gatlin azt mondta,  igyekezett nem erre figyelni a futamok során, és neki elég, ha azok szurkolnak neki, akik igazán szeretik. Elárulta, Bolt szerint sem érdemelte meg a lehurrogást. 

„A rajtom kinyírt engem, normál esetben az minden futamban egy kicsit jobb lesz, de ez most nem jött össze. Ezen ment el. Nagyon kemény volt, és egy kicsit stresszes, de ugyanúgy jöttem ki, mint bármelyik másik bajnokságon, és a legjobbamat adtam." – nyilatkozta Bolt. 

„Ez egy történelmi pillanat. Bolt emelte új szintre az atlétikát, ő volt az egyik ikonom, ahogy felnőttem, megtiszteltetés, hogy vele lehettem ott a célvonalon. Egyben kellett maradnom, mert tudtam, hogy a hangulat felvillanyozó lesz. Gatlin és én is az aranyért jöttünk, de boldog vagyok, hogy az az övé lett, elégedett vagyok az ezüsttel is." – mondta a második helyen befutó Christian Coleman.

Nyitókép: John Sibley/Reuters

Rovatok