Index Vakbarát Hírportál

A rajtnál megfenyegették, a célban megalázták a futólegendát

2017. augusztus 13., vasárnap 09:02

Az atlétáktól sem áll távol nagyon a pózolás, az izomfeszítős lélektani hadviselés, de most talán túl messzire mentek néhányan. Éppen a pályaatlétikától otthon búcsúzó Mo Farah-t találták meg ellenfelei.

Az ötezres világbajnoki döntő bemutatásánál az amerikai színekben versenyző Paul Chelimo félreérthetelenül arra utalt, hogy kicsinálja a hatszoros világbajnok és négyszeres olimpiai bajnok Farah-t. A brit védjegye az úgynevezett Mobot, ami a feje fölött M-betűvé formált karokat jelenti. Chelimo is ezt mutatta, majd két torkot elvágó mozdulatot is tett rögtön utána. 

A végül Farah mögött bronzérmesként befutó Chelimo nem is tagadta a BBC-nek, mire utalt. „Az volt, ami. Azt jeleztem, hogy Mót legyőzöm."

Az ötezret nyerő etióp Mukta Edris is elég hamar mobotolt egyet a célban. Inkább lehetett azt gondolni, hogy gúnyolja a Londonban kikapó futót, mintsem tiszteletből teszi. De az is lehet, hogy ezt örökölhető mozdulatnak tartja és nem személyes védjegynek.

„Mónak rengeteg győzelme van, most már nekem is van. Én vagyok Etiópia új bajnoka, ezért csináltam a Mobotot. Én vagyok a következő bajnok" – idézte Edrist a Telegraph.

Rovatok