Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a London Marathon egyik futója

2018. április 23., hétfő 13:09

Meghalt a vasárnap rendezett London Marathon egyik amatőr futója, a 29 éves Matt Campbell 36 kilométernél esett össze, kórházban sem tudták megmenteni az életét.

Campbell sokat vállalt, két héten belül második maratonját futotta. Április 8-án Manchesterben teljesített 42 kilométert. Az idei londoni maratonon sokakat megviselt a szokatlanul nagy meleg, ez is közrejátszhatott a férfi halálában.

Campbell a vasárnapi maratonját 18 hónappal korábban meghalt apjának ajánlotta. Ugyanakkor adományokat is gyűjtött sérült gyermekek számára is, több mint 2600 fontot sikerült is neki összehoznia.

A férfi ismert figura volt, a Masterchef című főzőversenyes műsorban az elődöntőig jutott.

A London Marathont a férfiaknál a kenyai Eliud Kipchoge nyerte 2:04:17-es idővel, fél perccel verte az etióp Tola Kitatát, és két perccel Mo Farah-t, aki 2:06:21-gyel új brit csúcsot futott a nagyon erős tempóval induló versenyen. Kipchoge harmadszor nyert Londonban, újabb győzelemmel bizonyította, hogy minden idők legnagyobb maratonfutója. Tíz indulásából eddig kilencszer nyert.

A nőknél a világcsúcsot célozták meg, de a tavalyi győztes Mary Keitany-nak sem jött jól a meleg. Végül csak az ötödik hely jött össze neki. A győzelmet a kenyai Vivian Cheruiyot szerezte meg 2:18:31-es idővel.

Rovatok