Index Vakbarát Hírportál

40 fokos lázzal futott, megdöntötte az U18-as világrekordot

2019. június 22., szombat 15:20

Izgalmas versenyt hozott a női 100 méter döntője a jamaicai országos bajnokságon pénteken késő este. Elaine Thompson és Shelly-Ann Fraser-Pryce az idei legjobb időt futotta 10.73-mal, célfotó döntött köztük. A harmadik helyen pedig a még csak 17 éves Briana Williams 10.94-es idejével megdöntötte az U18-as világrekordot, és az U20-as jamaicai rekordot is.

Williams azt mondta, hogy a két olimpiai bajnokra figyelt, és azt várta, hogy ez majd segít neki beférni 11 másodperc alá, ami sikerült is. „Nagyon sokat jelent ez nekem, egész évben erre készültem. Csodálatos érzés 17 évesen benne lenni a csapatban. 10.9, nem tudtam, hogy most fogom ezt elérni, de sikerült" – mondta. Ezzel arra utalt, hogy mindhárman ott lesznek a szeptemberben Katarban rendezett atlétikai világbajnokságra utazó jamaicai csapatban.

A SportMax ráadásul a verseny után azt írta, hogy Williams 40 fokos lázzal futott, mert elkapta az influenzát az édesanyjától. A 17 éves sportoló a Facebookon is megerősítette, hogy lázasan állt rajthoz, és a 200 métert inkább már kihagyja. Majd egy következő versenyen próbál meg azon a távon is kvalifikálni a katari vébére.

Rovatok