Index Vakbarát Hírportál

Az ifjú szombathelyi kalapácsvető az Eb-győztest és Pars Krisztiánt is legyőzte

2019. augusztus 27., kedd 19:23

Halász Bence - többek között az Európa-bajnok Wojciech Nowickit megelőzve - megnyerte kedden a IV. Németh Pál Memorial dobóversenyt, amia Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) kalapácsvető-sorozatának utolsó előtti állomása.

A szombathelyiek 22 éves Eb-bronzérmese - a szervezők tájékoztatása szerint - visszafogottan kezdte a versenyt, és három sorozat után 71,91 méterrel csak a hatodik helyen állt. Negyedikre viszont remek dobást mutatott be, 78,54 méterrel átvette a vezetést, és végül győzött.

Halász továbbra is a harmadik helyen áll összetettben, amibe a versenyzők három legjobb eredménye számít bele. A lengyelek klasszisa, Nowicki ezúttal 77,51 méterre volt képes, ezzel a második helyen zárt.

A viadalon Pars Krisztián is dobott, aki másfél hete 75,97 méterrel tért vissza. A londoni olimpia bajnokának legjobbja ezúttal 72,81 méter volt, amivel a hatodik lett.

A szombathelyi verseny zárószáma a férfi kalapácsvetők versenye volt, az IAAF szakági sorozata pedig a férfiak és a nők esetében is a dohai világbajnoksággal ér véget.

Az összetett győztesei 30 ezer dollárt kapnak majd.

Eredmények:

férfiak:

...

nők:

...

(via MTI)

Rovatok