Index Vakbarát Hírportál

Eszméletlen szerencsétlenkedést mutatott be a kínai váltó

2019. október 6., vasárnap 07:07 | aznap frissítve

A dohai atlétikai világbajnokság női 4x100 méteres döntőjében a kínai váltó teljesen összezavarodott, az utolsó váltásnál menteni próbálták a menthetőt, de így sem tudták szabályosan végigvinni a botot. 

A kínai csapat harmadik tagja, Kung Ling-vej (Kong Lingwei) Ko Man-csinak (Ge Manqi) adta volna át a botot, de túlfutottak a váltózónán. Adtak maguknak egy javítási lehetőséget, mintha csak edzésen lennének, visszakocogtak a váltózónába, annak is a legelejére, majd némi tanácstalanság és körülményeskedés után Vej átadta a botot Man-csinak. Utóbbi rájött, hogy a váltózóna elé mentek, tehát végül is zónán kívül váltottak, megtorpant, csak Vej noszogtására startolt el.

A kínai váltó 25 másodpercet kapott a győztes jamaicaitól, és még a mentési kísérlet is hiába valónak bizonyult, a zsűri kizárta a kínai csapatot, ami így még a nyolcadik helyet sem szerezte meg. Man-csi a hiba miatt eléggé összetört, úgy kellett a csapatársainak vigasztalniuk.

Borítókép: Liagn Hsziao-csing vigasztalja csapattársát a dohai atlétikai világbajnokság 4x100 méteres döntője után (AFP)

Rovatok