Index Vakbarát Hírportál

Gulyás szerint eldőlt, hogy megrendezhető az atlétikai vb

2019. november 26., kedd 07:16

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte az MTI-vel, a kormány úgy tekinti, hogy a csepeli és a ferencvárosi kerületi önkormányzat döntésével eldőlt: a 2023-as atlétikai világbajnokság Budapesten megrendezhető. De hozzátette, hogy természetesen várják a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is, és áttekintik, milyen javaslatokkal él a fővárosi testület. 

Gulyás a csepeli önkormányzat korábbi és a ferencvárosi képviselő-testület hétfői döntésére reagálva azt mondta: a kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését, és a két önkormányzat egyirányú állásfoglalása biztosítja a szükséges támogatást, amely feltétlenül szükséges az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez. 

A kormány javaslatoknak tekinti azokat a feltételeket, amelyeket a ferencvárosi képviselő-testület megfogalmazott. Gulyás szerint ezek olyanok, amelyek beépíthetőek az atlétikai központ fejlesztésébe, továbbá abba a zöldpark-fejlesztésbe, amely ezen a területen a korábbi tervek szerint megvalósulna. 

Hétfőn Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatóján elmondta, hogy támogatja az atlétikai vb-t, ha öt pontját teljesíti a kormány. A következők a feltételei: 

Rovatok