Index Vakbarát Hírportál

Az MSZP elkezdte összemosni a Quaestor-ügyet az atlétikai vb stadionjával

2019. december 4., szerda 12:25

A 2015-ben kirobbant Quaestor-botrányig vezette vissza a szálakat az MSZP elnökhelyettese, Szakács László, aki szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a magyar kormány áÁron alul, a Quaestortól nyúlta le a kormány azt a ferencvárosi telket, amelyen az atlétikai stadiont tervezik felépíteni. Szakács szerint ez az eset is a Fidesz torz gazdaságpolitikáját mutatja: elveszik a kisemberek pénzét, aztán átjátsszák az oligarcháiknak, írja az MTI.

Az MSZP elnökhelyettese azzal folytatta, hogy a magyar állam részben a Quaestortól, áron alul átvett telek összegével „kártalanította” a a Quaestor-károsultakat, az értékes, olcsón megszerezett telket pedig most a 2023-as atlétikai világbajnokság stadionjához használnák.

Szakács bírálta az eddigi kártalanítást, mondván a 32 ezer károsulttól eltűnt összesen 220 milliárd forint csak töredéke került vissza az egykori ügyfelekhez, 15 ezer ember pedig még semmit nem kapott. Ennek kapcsán Szakács teljes kártalanítást szorgalmazott, és felhozta a nem kellő körültekintéssel eljáró Magyar Nemzeti Bank felelősségét is.

A sajtótájékoztatón jelen volt Kálmán-Pikó István, a Quaestor-károsultak képviselője, aki a telek megszerzése kapcsán elmondta, hogy azt az állam 18 milliárd forintért vette meg a  Quaestor csődje után, holott a piaci értéke 100-200 milliárd forint között van. Ha az állam piaci áron vette volna meg a telket, száz százalékban kártalanítani lehetne a károsultakat - jelentette ki, sürgetve, hogy még a telek beépítése előtt történjen meg a teljes kártalanítás.

Rovatok