Index Vakbarát Hírportál

Kozák Luca országos csúccsal győzött az atlétikai országos bajnokságon

2022. június 25., szombat 21:15

Kozák Luca országos csúccsal győzött 100 méteres gátfutásban a 127. atlétikai országos bajnokság második napján.

A debreceni sprinter saját, 2020 augusztusában futott 12,71 másodperces rekordján javított egy századot szombaton, és sorozatban ötödik bajnoki címét gyűjtötte be. A fedett Eb-n döntős Kozákot a szakadó eső sem akadályozta a csúcsdöntésben. Mögötte Kerekes Gréta lett a második, a hétpróbázó Krizsán Xénia pedig a harmadik – mindketten egyéni legjobbjukkal –, míg az előfutamban U20-as rekordot (13,23 mp) elért, utánpótlás-vb-bronzérmes Tóth Anna az ötödik helyen végzett.

Halász Bence közel járt a 80 méterhez kalapácsvetésben, a Dobó SE vb- és Eb-bronzérmes atlétája idei legjobbjával, 79,86 méterrel nyert. A nőknél klubtársa, Gyurátz Réka 70 méter feletti eredménnyel végzett az élen.

A férfiaknál 110 méter gáton Szeles Bálint győzött – Szűcs Valdó sérülés miatt nem indult , női súlylökésben pedig Márton Anita, a magyar atlétika első (fedett pályás) világbajnoka 16. szabadtéri ob-aranyát szerezte meg.

Női rúdugrásban Klekner Hanga már harmadszor javította meg egyéni csúcsát a szabadtéri szezonban, sőt megpróbálta megdönteni edzője, Molnár Krisztina 4,55-ös országos rekordját is, de ez nem sikerült, 10 centivel elmaradt tőle.

A budapesti Lantos Mihály Sportközpontban sorra kerülő háromnapos versenyre 38 számban közel 440-en neveztek. Az ob vasárnap 15 órakor folytatódik.

Rovatok