Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, csaknem egyenes út vezet a Vivicittáról az atlétikai vb-re

2023. április 23., vasárnap 16:08

Hétvégén több ezren álltak rajthoz a Telekom Vivicittán, hogy teljesítsék a verseny változatos távjainak egyikét. Vasárnap a klasszikus, 10 km-es szám résztvevőin volt a sor. Nem csak a futóélmény miatt lehetett számukra emlékezetes a nap, de a bemelegítés is rendhagyó volt, a ráhangolódást ugyanis az augusztusi atlétikai világbajnokság nagykövete, Nyári Dia vezényelte a színpadról – hívta fel a figyelmet a vb hivatalos honlapja.

„Hősként tekintek mindazokra, akik bármilyen indíttatástól vezérelve, de tesznek magukért és a mozgást választják. Az első lépéseket talán nem könnyű megtenni, de ha valaki elindul ezen az úton, a futás elképesztően sok örömteli pillanatot hoz. Mint ezt a mai napot is, ahol több ezren gyűltünk össze, hogy közösen éljük át az élményt” – mondta a színésznő, aki három teljesített maratonnal és számos versennyel a háta mögött ezúttal a félmaratoni távon váltóban állt rajthoz. 

A Telekom Vivicitta helyszínén a vb szervezői számos aktivitással várták az érdeklődőket, akik többek között belekóstolhattak több atlétikai versenyszámba, emellett pedig mindenki, aki rajthoz állt valamelyik távon, automatikusan jogosult lett arra, hogy 50 százalékos kedvezménnyel vásároljon jegyet az atlétikai vb-re.

Brit győzelem a félmaratonin

A szervező Budapest Sportiroda tájékoztatása szerint a férfi félmaratont Thomas Percy nyerte a versenyen, a brit futó 1:11:28 óra alatt teljesítette a 21 kilométeres távot. A nőknél a győri Weibl Anissa lett az első.

A sporteseményen Bősz Anett, Budapest főpolgármester-helyettese, Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős államtitkár és Németh Balázs, a Budapest 2023 Atlétikai VB Szervező Zrt. vezérigazgatója is részt vett – utóbbi épp Nyári Diával váltózott.

Rovatok