Index Vakbarát Hírportál

Takács Boglárka nagyszerű futással vb-elődöntős női 100-on

2023. augusztus 20., vasárnap 13:55

Takács Boglárka nagyszerű futással harmadik lett előfutamában, és bejutott az elődöntőbe női 100 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap – írja az MTI.

A BHSE országos csúcstartója (11.14 mp) a hatodik futam egyes pályáján rajtolt. A cél az első háromba kerülés volt a számára, mert úgy lehetett helyezéssel továbblépni.

Ahogy több más csapattársát, úgy láthatóan őt is feldobta a hazai pálya és a mögötte álló többezres tömeg. Kiválóan kapta el a rajtot, és gyakorlatilag féltávtól egyértelmű volt a továbbjutása. Végül a nemzeti rekordtól mindössze négy századdal elmaradva (11.18 mp) ért célba a harmadik helyen az elefántcsontparti Marie-Josée Ta Lou (11.08 mp) és a jamaicai Shashalee Forbes (11.12) mögött.

Egy csoda volt minden pillanata, mindjárt most is sírok. Összességében ez egy jó futás volt, főleg így délelőtt. Amikor megláttam a futambeosztást, kicsit szomorú voltam, hogy a szélére kerültem, és akikkel harcolnom kell, messze lesznek tőlem, de próbáltam a jó oldalát nézni. Mellettem egy 13.15-ös futó van, ezért tudok majd saját magamra, a saját mozgásomra koncentrálni

– nyilatkozta a magyar újságíróknak a 21 éves vágtázó.

Takács hozzátette, hogy reményei szerint maradt még benne tartalék, mivel az elődöntőt este rendezik, még nagyobb nézősereg előtt, komoly körítéssel, ami feldobhatja, ráadásul a továbbjutással egy komoly teher lekerült róla.

„Bízom benne, hogy meglesz az országos csúcs, nagyon szeretném megfutni” – jegyezte meg Németh Roland tanítványa.

A nők klasszikus vágtaszámának elődöntőjét hétfőn 20.35-től rendezik.

Krizsán a 7., Nemes a 11. helyen a záró szám előtt

A hétpróbázó Krizsán Xénia a hetedik, Nemes Rita pedig a 11. helyen áll az utolsó szám előtt a budapesti atlétikai világbajnokságon vasárnap – teszi hozzá a Magyar Távirati Iroda.

A fedett Eb-n harmadik Krizsán 50,20 méterrel indította a gerelyhajítást, ezen másodikra még javítani tudott, és az 51,23 méterrel 884 pontot szerzett. Harmadik dobása 43,35 méter volt. A számot harmadikként zárta, és 5499 ponttal a hetedik helyre lépett előre.

Nemes Rita a gyengébbik csoportban 44,68 méterrel idei legjobbját érte el, a második helyen végzett, és 757 pontot gyűjtött. Másik két kísérlete 41,83 és 42,18 méter volt. Összesítésben 5277 ponttal a 11. helyen várja a 800 métert.

A hatodik szám után a britek 2019-es vb-győztese, Katarina Johnson-Thompson megőrizte vezető helyét (5710 p), a gerelyhajításban a legjobb holland, Anouk Vetter (5684) feljött másodiknak.

Az utolsó szám, a 800 méter 18 órakor kezdődik.

Molnár Attila országos csúcsáról itt olvashat bővebben!

Rovatok