Index Vakbarát Hírportál

Melyik versenyszámban született az egyetlen világcsúcs Budapesten? Hány aranyat nyertek az amerikaiak?

2023. augusztus 28., hétfő 16:44

Vasárnap véget ért a Budapesten rendezett atlétikai világbajnokság. Emlékszik a vébé legfontosabb történéseire, eredményeire, magyar szerepléseire? Tesztelje tudását, frissítse fel emlékezetét kvízünk segítségével!

A rekordok világbajnoksága volt az atlétikai vb, Budapest új mércét jelent az atlétikai világbajnokságok rendezésében – jelentette ki Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke. Kilenc nap után vasárnap lezárult Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye. Rekordszámú sportoló, magyar atléta, televíziós és online nézettség – csak néhány a megdőlt csúcsok közül.

A szurkolói zónában több mint 200 ezer látogató fordult meg, a Nemzeti Atlétikai Központba kilátogatók 60 százaléka magyar, 40 százaléka külföldi vendég volt. A stadion kihasználtsága 90 százalék fölötti volt, a világbajnokságra elérhető jegyek ára átlagosan 8000 forint alatt volt. A televíziós nézettség meghaladta az 1 milliárd nézőt.

Kvízünk segítségével felidézheti az atlétikai vb legfontosabb pillanatait, és tesztelheti, mennyire emlékszik a budapesti világbajnokság eredményeire.

(Borítókép:  Kaszás Tamás / Index)

Rovatok