Index Vakbarát Hírportál

Halász Bence az „utcáról beesve” is versenyt nyert a vb-bronz után

2023. szeptember 6., szerda 09:35

A világbajnoki bronzérmes Halász Bence nyerte a Szombathelyen ötödször megrendezett Németh Pál Memorial elnevezésű nemzetközi kalapácsvető viadalt – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A magyar szövetség honlapja szerint a keddi versenyen Halász Bence 76,84 méterrel diadalmaskodott, megelőzve a görög Hrisztosz Franceszkakiszt (74,68 m) és Mihail Anasztaszakiszt (73,71 m). A 26 éves magyar nehézatléta bő két hete 80,82 méterrel szerezte meg a harmadik helyet a budapesti vb-n.

A sportoló érdekes kalamajkába keveredett a verseny kezdete előtt, ugyanis nem jutott el hozzá az információ, hogy a szervezők egy órával előrébb hozzák a versenyszámot. Mindez már a Nemzeti Sportnak adott értékeléséből derült ki.

Az elsődleges célom a győzelem volt, de úgy érzem, kicsit alulteljesítettem magamhoz képest, jobb formában éreztem magam – monda a sportlapnak Halász. – A kezdés eredetileg negyed hatra volt kiírva, majd előrébb hozták egy órával, de ez az információ engem valamiért elkerült. Az edzőm hívott fél órával a verseny előtt, hogy hol vagyok. Rohantam a pályára, teljes menetfelszerelésben estem be a bemelegítődobások előtt öt perccel. Az adrenalin miatt össze tudtam szedni magam, az első dobásom után megnyugodtam, de az alapos melegítés hiányzott. Lám, én is tudok hibázni.

Halásszal egyébként szűk két hete hosszabban is beszélgettünk az Index Sportcastben a többi között az esélyesség terhéről.

A nőknél Gyurátz Réka lett a legjobb magyar, aki 66,32 méterrel a harmadik helyen végzett. A győzelmet a dán Jacobsen Katrine Koch szerezte meg 72,35 méteres dobással.

(MTI / Index)

Rovatok