Index Vakbarát Hírportál

Menőzni akart, ehelyett rajta röhögött az egész stadion

2024. július 20., szombat 13:02

Jake Odey-Jordan toronymagas esélyese volt a 200 méteres síkfutásnak a besztercebányai U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. A 16 éves brit tehetség fölényesen vezetett is előfutamában pénteken, de túl korán kezdett el fölényeskedni, és a célban hárman is megelőzték, így nem került be a középdöntőbe. A videóval tele van az internet.

Tizenhat évesen még követ el ostobaságokat az ember. Ahogy Jake Odey-Jordan is a besztercebányai U18-as atlétikai Európa-bajnokságon. A brit futó a 200 méteres síkfutás toronymagas esélyese volt 20.55 másodperces nevezési idejével, és ennek megfelelően legalább tíz méterrel vezetett 150 méter megtétele után, amikor teljesen érthetetlenül lelassított, tartalékolni próbált a középdöntőre a biztos továbbjutás tudatában.

Csakhogy kicsit túlzásba vitte a fölényeskedést, és nem vette észre, hogy a többiek már ott vannak a nyomában, sőt, a célban hárman is elkapták, és kiejtették a brit futót.

Odey-Jordan ezek után olyan nyeglén nyilatkozott, hogy az ember csak kapkodta a fejét:

Minden rendben. Úgy értem, ez az én hibám volt, tehát nem lehetek szomorú, csak magamra haragudhatok. Ez van. Jól éreztem magam. Nem volt a leggyorsabb futásom, de jól éreztem magam. Nyilván simán bementem volna 21 másodperc alá. (22.12-vel esett ki...) De minden a legnagyobb rendben.

Tényleg?!

Rovatok