Index Vakbarát Hírportál

Mintha a föld nyelte volna el: nem találja a rendőrség a rejtélyesen eltűnt olimpikont

2024. szeptember 23., hétfő 18:30

A francia rendőrség nagy erőkkel keresi Odile Ahouanwanou-t, aki szeptember 10-én tűnt el rejtélyes körülmények között Franciaországban. A 33 éves benini sportoló két olimpián is részt vett, a 2019-es atlétikai világbajnokságon pedig a nyolcadik helyen végzett hétpróbában.

Az évek óta Franciaországban élő Ahouanwanou eltűnéséről azután értesült a rendőrség, hogy a kiváló atléta szeptember 10-én a Rouen melletti Sotteville-lès-Rouen városában nem ment el kisfiáért az óvodába.

Utolsó ismert tartózkodási helye a nagyjából 50 kilométerre északra lévő Neufchâtel-en-Bray volt, ahol a szemtanúk elmondása szerint autóval közlekedett.

A francia rendőrség aggasztónak nevezte az eltűnést, majd országos felhívást tett közzé, ami segíthet a sportoló megtalálásában. A hatóság elismerte, hogy a tanúk kihallgatása és az elvégzett alapos vizsgálatok után sem talált érdemi nyomokra az ügyben, írja az Eurosport.

Ahouanwanou rejtélyes eltűnése megrázta a helyi közösséget Sotteville-lès-Rouenben, illetve hazájában is megrendültek az emberek a hír hallatán. Benin kormánya szorosan részt vesz a megtalálására indított keresőakcióban.

Bízunk a megtalálásában, reméljük, hogy semmi komoly dolog nem történt, de az ügy súlyosnak és aggasztónak tűnik. A francia hatóságoktól kapott jelzésekből kiindulva van esély arra is, hogy önszántából tűnhetett el, de egyelőre valóban semmit nem tudunk. Minden nyomot feltárunk, és reméljük, hogy élve, jó állapotban találjuk meg őt

– nyilatkozta Wilfried Houngbédji kormányszóvivő még pénteken.

A sportolónő egyedül neveli a fiát, akire jelenleg a család egyik barátja vigyáz. Ahouanwanou utánpótlásszinten az afrikai női foci egyik legnagyobb tehetségének számított, de 2007-ben, miután országos bajnok lett magasugrásban, inkább az atlétikát választotta,.

Idén Afrika-bajnok lett hétpróbában, de így sem sikerült olimpiai kvótához jutnia, ezért ki kellett hagynia a 2024-es párizsi ötkarikás játékokat.

Rovatok