Index Vakbarát Hírportál

Gatto: profi bokszvilágbajnok lehet?

A Krajnc-csapattal kölcsönös a szimpátia

2000. október 10., kedd 15:04

Újabb magyar bokszolónak néz ki világbajnoki címmérkőzés. Kalocsai, Koczák és Szakállas után Gálfi ,,Gatto" András valószínűleg januárban hívhatja ki a veretlen középsúlyú világbajnokot, Armand Krajnc-ot.

Erre azzal szolgált rá, hogy szombat este Berlinben a harmadik menetben se szó, se beszéd kiütötte arab ellenfelét. Az arab csávó Füzessy Zoltán edző szerint nem sokat mutatott, egyébként is az universumos Ahmeti helyett ugrott be. Ahmetitől Gatto eléggé tartott: hozzá hasonlóan pozitív a rekordja, és a vereségeit igazi nagyágyúktól szenvedte el. Végül azonban mégiscsak Ahmeti volt az, aki jobban tartott a másiktól: két nappal a meccs előtt sérülésre hivatkozva mentette ki magát.

Az est főmérkőzését a svéd Armand Krajnc vívta régi ismerősünkkel, az universumos Bert Schenk-kel, akit Kokó hazai meccsein már kétszer is láthattunk. Schenk ellen a BS-ben gyakorlatilag nézőlázadás tört ki: amikor győztesnek nyilvánították Padilla ellen, nagyobb volt a füttykoncert, mint Orbán Viktor bevonulásakor.

Rácz Félix, Gatto menedzsere merőben gyakorlatias szempontból inkább Schenket szerette volna ellenfélnek. Nem is igazán azért, mert Schenket Gálfi még álmából felkeltve is tutira elintézi, hanem mert Schenk a valószínűleg Németországban rendezendő meccsre nagyobb publicitást jelentene. Krajnc ugyebár svéd, svédországban profi bokszmeccset rendezni nem lehet, Krajncot Magyarországra hozni ugyancsak nehézkes.

Rácz Félix hamarosan Las Vegasba utazik, hogy a Krajnc-csapattal tárgyaljon, akik szívesebben vennék Gálfit, mint ellenfelet, mert a hivatalos kihívóról keveset tudnak, csak régi, semmitmondó filmeket tudtak róla szerezni. Gattót meg legalább már látták eleget, és a magyar fiú egyébként is hetedik a ranglistán. A menedzsment bízik persze a svédben, de Rácz is Gattóban, azt mondja, ha úgy verekszik, mint szombaton, megverheti Krajnc-ot.

Gatto acélos keménységgel készül tehát: edzésmunkája helyenként a Rocky 1 hajtósabb részeit idézi. Edzője, Füzessy Zoltán néha már attól kap agyvérzést, hogy a Gatto fáradtan jön az esti edzésre, mert délelőtt szétedzette magát. Ilyenkor az Imperial Klub edzőtermében megküzd még néhány keményebb versenyzővel, aztán Füzessyvel kesztyűzgetnek, iskoláznak, ahogy a filmeken is látható.

Sűrű tehát a program, és Füzessy már valósággal a Shaolin templomba való kínzásokat eszel ki: a nyár óta kizárólag Hendrix szól az edzéseken. A house-rajongó Gálfi remek sportember, rezzenéstelen arccal hallgatja, ahogy a Mester megideologizálja a Foxy Lady gitárszólóját: "a techno, az merevítette el az Andris stílusát. Lazulni kell, érezni a zenét!" Mondja Füzessy Zoltán, aki valószínűleg egyszerűen csak utálja a house-t. Füzessy minden vonalon igyekszik lazítani és erősíteni a kreatív szellemet: kesztűzés közben időnként elképesztő börleszkfigurákat csinál. Így Gatto tökéletesen fel van készítve a legvadabb eshetőségekre is, nevezetesen hogy Krajnc hörcsögpofát vág, elektrik bugizik vagy egy söröskorsóval támad rá.

A Krajnc-Schenk meccs tulajdonképpen a nagy őszi meccsek felvezetője volt. A héten ugyanis (ugyancsak szombaton) Chris Byrd, az idősebbik Klicsko legyőzője meccsel az ifjabbik Klicskóval (,,Ha van még néhány Klicsko-tesó, ők is jöhetnek", így Byrd), október 20-án pedig a lengyel rosszfiú, Andrzej Golota zúzza a Brooklyn-i rosszfiút, Mike ,,megeszem a gyerekeid" Tysont, és viszont. A távolban pedig a nehézsúly királya, Lennox Lewis készül legnehezebb idei meccsére David Tua, a XXI. Század Tysonja ellen.

Rovatok