Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a kómában fekvő magyar ökölvívó

2009. május 7., csütörtök 08:53

A 23 éves Nagy András Melbourne-ben készült 4. profi meccsére, múlt pénteken egy edzőmeccsen lett rosszul. Koponyájában ödéma keletkezett, megműtötték, mesterséges kómában tartották, nem tudtak rajta segíteni.

Hajnalban, magyar idő szerint két óra körül Melbourne-ben elhunyt Nagy András győri profi ökölvívó - írja a kisalföld.hu.

A félnehézsúlyú kadett vb-n ezüstérmes bokszoló május 1-jén egy ausztráliai edzőmérkőzésen megszédült, fél térdre ereszkedett. Folytatni akarta a küzdelmet, edzői azonban orvost hívtak.Azonnal kórházba szállították, ám állapota egyre romlott, ödéma keletkezett a koponyájában.

Az orvosok küzdöttek az életéért, kétszer is - múlt pénteken, majd hétfőn - megműtötték, miközben mesterséges kómában tartották.

Édesanyja, testvére és menyasszonya azonnal útnak indultak Melbourne-be, későn: Nagy András szervezete feladta a harcot, a műszerek tartották már életben - csütörtökig. Hozzátartozói szerint nemegyszer panaszkodott fejfájásra egy-egy megerőltető edzés vagy mérkőzés után.

"Hajnali négykor értesültem az esetről, információim szerint véletlen baleset okozta a tragédiát, egy edzőmérkőzésen összefejelt partnerével, és vérömleny keletkezett a fejében - mondta Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke. - Pénteken és hétfőn is megoperálták, de nem tudtak rajta segíteni. Ez sajnos benne van a pakliban. Nagyon tehetséges bokszoló volt, 19 évesen már felnőtt világbajnokságon szerepelt. Anyagi problémái miatt állt profinak, amit én nagyon sajnáltam."

 A Vasas egykori 75 kg-os tehetsége 2005-ben világbajnokságon szerepelt a kínai Mianjangban, amatőr karrierje befejeztével horvát licenccel versenyzett. A huszonhárom évesen elhunyt Nagy 2008 őszén Budapesten, Orosházán és Győrben három meccset vívott a profik között, mindhármat magyar ellenfél ellen, Tabajdi Bencét, Kántor Tamást és Balogh Gábort is technikai K.O.-val verte.

Május 22-én lett volna az első hivatalos meccse Melbourne-ben, a 26 éves ausztrál James Chan lett volna az ellenfele.

Rovatok