Index Vakbarát Hírportál

A Pro7 is szakít Erdei Zsolt klubjával

2009. május 19., kedd 13:21

Egyre rosszabb helyzetbe kerül a német Universum bokszistálló. A közszolgálati ZDF után a Pro7 csatorna is jelezte, hogy 2010-ben már nem közvetíti a klub gáláit.

A profiboksz.hu információi szerint a közszolgálati ZDF után a kereskedelmi Pro7 csatorna is bejelentette, év végén nem hosszabbít szerződést az Universum Box Promotionnal. A klub honlapja kölcsönös megállapodásról ír.

A négy magyar bokszolót is foglalkoztató egyesület így televíziós partner nélkül maradhat. A Pro7 az Universum leányvállalatának, az elsősorban kelet-európai bunyósokat foglalkoztató Spotlight Boxingnak a gáláit tűzte műsorára az elmúlt két évben, hogy fiatal – elsősorban német – bunyósokat juttasson el a fiatalos csatorna célközönsége elé.

Ez jól sikerült, hiszen Susi Kentikian világbajnok lett, Vitali Tajbert Európa-bajnoki címért bokszolhatott, Sebastian Zbik személyében újabb középsúlyú reménység van, aki július 11-én a világbajnoki címért szállhat szorítóba. Dietmar Poszwa, a klub vezetője megköszönte az együttműködést a Pro7-nek, a csatorna munkáját profinak ítélte.

A ZDF éppen tíz napja jelentette be, hogy 2010-től nem közvetíti tovább az Universum gáláit. A csatornánál a gazdasági válságra hivatkoztak, de a döntésben szerepet játszott, hogy az istálló meccsei nem hozták a várt nézettséget.

Rovatok