Index Vakbarát Hírportál

Hazahozták az Ausztráliában elhunyt magyar bokszolót

2009. május 21., csütörtök 21:05 | aznap frissítve

Csütörtökön Magyarországra hozták Melbourne-ből a május 7-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi amatőr válogatott, kadet vb-ezüstérmes ökölvívó Nagy András földi maradványait - értesült a gyászoló családtól a monokli.com című internetes szaklap.

A félnehézsúlyú sportoló május 1-jén lett rosszul egy edzőmérkőzésen, azonnal kórházba szállították, ám állapota egyre romlott, az orvosok mesterséges kómában tartották, azonban életét már nem tudták megmenteni.

Rácz Felix felhívására Erdei Zsolt és Balzsay Károly, a Bokszvilágszervezet (WBO) világbajnokai is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy segítsenek Nagy András családjának a bokszoló holttestének hazahozatalában. Erdei Zsolt és Balzsay Károly világbajnok profi ökölvívók kesztyűkkel, illetve egyéb felszereléseik felajánlásával járultak hozzá a gyűjtéshez, míg Rácz Felix menedzser egy nagyobb összeg felajánlásával segített.

A magyar bokszoló amatőrként a Vasasban érte el a legnagyobb sikereit, 2005-ben 75 kg-ban világbajnokságon szerepelt a kínai Mianjangban. Profiként három mérkőzésen lépett ringbe. Huszonhárom éves volt.

Rovatok