Index Vakbarát Hírportál

Jövő szombaton temetik az Ausztráliában elhunyt öklözőt

2009. május 28., csütörtök 10:58 | aznap frissítve

Jövő szombaton helyezik örök nyugalomra Nagy Andrást, a május 7-én, Melbourne-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi amatőr válogatott, kadettként vb-ezüstérmes ökölvívót.

A temetésére a Győri Szabadhegyi temetőben kerül sor. A félnehézsúlyú bokszoló május 1-jén, 23. születésnapján lett rosszul egy edzőmérkőzésen, azonnal kórházba szállították, ám állapota egyre romlott, az orvosok mesterséges kómában tartották, azonban életét már nem tudták megmenteni.

Rácz Felix felhívására Erdei Zsolt és Balzsay Károly, a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnokai is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy segítsenek Nagy András családjának. Erdei és Balzsay világbajnok profi ökölvívók kesztyűkkel, illetve egyéb felszereléseik felajánlásával járultak hozzá a gyűjtéshez, míg Rácz Felix menedzser egy nagyobb összeg felajánlásával segített.

A magyar bokszoló amatőrként a Vasasban érte el a legnagyobb sikereit, 2005-ben 75 kg-ban világbajnokságon szerepelt a kínai Mianjangban. Profiként három mérkőzésen lépett ringbe.

Rovatok