Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a hétvégén kiütött bokszoló

2009. július 23., csütörtök 10:02

A mexikói Marco Nazareth végig partiban volt ellenfelével, de a negyedik menet végén megrendítő ütéseket kapott, agyvérzése lett, majd beállt az agyhalál.

Meghalt az a mexikói bokszoló, aki a hétvégén szenvedett KO-vereséget honfitársától: Marco Nazareth a mexikói Puerto Vallartában csapott össze Omar Chavezzel, aki nagyon megverte őt.

A hatmenetesre tervezett váltósúlyú összecsapáson Nazarethre már az első menetben számolni kellett, de a folytatásban végig partiban volt ellenfelével. A negyedik menetben szinte végig támadott, a menet végére azonban Chavez feltámadt, és több pontos ütést is bevitt.

Ezek után Nazareth már képtelen volt a védekezésre, ellenfele – többnyire fejre mért ütései – szinte mind célba találtak. A mérkőzésvezető beszüntette a meccset, amely így Chavez KO-győzelmével ért véget.

Nazareth leléptetése után még leült a sarokban, ivott is, de tekintete nem volt tiszta. Váratlanul összecsuklott, rángatózott, eszméletét veszítette. A hordágyra fektetésnél jobb keze görcsösen rángatózott, nem sokkal később kómába esett.

Agyvérzést állapítottak meg nála, majd nem sokkal később beállt az agyhalál, a bokszoló szerdán elhunyt. A profiboksz.hu értesülései szerint Chavez és legendás édesapja, Julio Cesar Chavez végig a kórházban volt és próbált segíteni Nazareth hozzátartozóinak a nehéz pillanatokban.

Chaveznek ez volt profi pályafutása 17. győzelme, 13-at kiütéssel nyert, míg az elhunyt Nazareth nyolcadik meccsén negyedik vereségét szenvedte el. A két bokszoló egyébként már találkozott egymással, tavaly áprilisban Chavez pontozással nyerte négymenetes meccsüket.

Rovatok