Index Vakbarát Hírportál

Ökölvívó-ob: látványos meccsek, esélyesek a döntőben

2009. december 18., péntek 22:09 | aznap frissítve

A válogatott legjobbjai szinte kivétel nélkül könnyedén jutottak be a szombati fináléba a 86. férfi amatőr ökölvívó országos bajnokság pénteki elődöntőiből. Közülük a legnehezebben éppen az idei világbajnokság bronzérmese, Káté Gyula győzött, de még az ő sikere is biztos volt - legalábbis a pontozás alapján. A nap során néhány egyoldalú csata mellett számos közönségszórakoztató, szoros összecsapást is láthatott a kecskeméti publikum.

Mindjárt a második súlycsoportban, az 51 kilóban megismétlődött a tavalyi döntő, csak éppen fordított eredménnyel. Egy éve, a Nemzeti Sportcsarnokban a KSI-s Berna Dávid hatalmas meglepetésre legyőzte Kalucza Norbertet, most a DVSC olimpikonja semmit sem bízott a véletlenre, a második menetben döntő fölénnyel győzött.

Az egyik legizgalmasabb meccset a rutinos Ráth Miklós (Vasas) vívta, melyen 18-16-ra nyert Horváth László ellen. Ráth ellenfele az 57 kg-ban a kategória jelenlegi első számú versenyzője, Mihály János lesz: a félegyházi bokszoló 14-9-es pontozással jutott a fináléba.

Könnyűsúlyban (60 kg) a hajdúsámsoni Eb-bronzérmes, Varga Miklós ellen nem állt ki a szombathelyi Rácz Sándor, miként 64 kg-ban Klasz Árpád (USK) ellen Varjú György (KSC) sem. Káté Gyulával szemben viszont ott volt a szegedi Görbics Gábor, s meg is szorongatta a kétszeres vb-bronzérmes kispesti klasszist, így a 14-5-ös végeredmény kissé túlzónak nevezhető.

Egy kategóriával feljebb (69 kg) Bacskai Balázs az esélyeknek megfelelően könnyedén, 19-6-ra verte Oravecz Gábort. A Vasas junior világbajnoka a nagykanizsai Korpics Istvánnal találkozik a szombati aranycsatában. Korpics már a huszadik másodpercben padlózott az MTK-s Raffael Lászlóval szemben, aki aztán már 7-2-re is vezetett ellene, mégis kikapott. Korpics megrázta magát, és hatalmas hajrával 17-12-re nyerte a nap mérkőzését.

Középsúlyban (75 kg) nem jött össze a két legjobb csatája a fináléban, mert Móna Imre ugyan nyert, de Amin Kadrinak a harmadik menetben kifordult a térde, így hiába vezetett, fel kellett adnia Vass Tamás elleni meccsét.

Az olimpiai és világbajnoki ötödik Szellő Imre (81 kg), a hazai kedvenc az első menet végén padlóra küldte Engi Andrást, s már repült is a törülköző. Nehézsúlyban (91 kg) Darmos József hasonló koreográfia szerint lett döntős.

Rovatok