Index Vakbarát Hírportál

Kettőt ütött ki egy este a veretlen kubai

2010. május 17., hétfő 15:32

Mike Perez csak kilencvenedik a világranglistán, de gyorsan feljebb léphet: a 24 éves nehézsúlyú a gála elején és végén is fellépett, első ellenfelét 48 másodperc alatt intézte el.

2004-ben az amatőröknél junior világbajnok Mike Perez ritka bravúrt mutatott be az írországi Limerickben: a hétvégi gála elején is fellépett, majd még egy meccset a program végén is vállalt.

Már előre is így kötötték le neki a programot, nem azért ugrott be a végén, mert az első meccsén a lett Edgars Kalnarst (21 győzelem, 22 vereség) kiütötte mindjárt az első menetben és mindössze 48 másodpercig volt a ringben.

Tomas Mrazeket a harmadik menetre tette harcképtelenné - a csehnek csak három győztes meccse van -, miután felrepedt a szemhéja. Pereznek 10. meccsén ez volt tizedik győzelme, csak kétszer nem KO-val nyert.

A Lázadónak elkeresztelt kubai még csak 24 éves, pár szakember úgy gondolja, ő mentheti meg a nehézsúlyt. Pillanatnyilag még csak a 3. legjobb kubai, Juan Carlos Gomezt és Odlanier Solist is elé helyezi a boxrec.com.

Perez Írországban él, mert követett egy korábbi kiváló kubai edzőt. Két éve állt profinak, második meccsén, 2008 februárjában a békéscsabai Balogh Sándor is gyorsan befejezte ellene, fél percig sem tartott a meccs. Eddig egyszer mozdult ki Írországból, akkor Newcastle-ben nyert.

Rovatok