Index Vakbarát Hírportál

Edzésen akarják leütni Pacquiaót

2010. október 14., csütörtök 17:07 | aznap frissítve

2000 dollárral motiválják a bajnok edzőpartnereit a menedzserek, ha valakinek sikerül padlóra küldenie a klasszist, megkapja a pénzt.

Manny Pacquiao edzője, Freddi Roach ezer dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki edzésen kiüti tanítványát. Az összeget Michael Konz, Pacquiao menedzsere megduplázta, de állítja, nem kockáztatott túl sokat, mert szerinte egyetlen edzőpartner sem képes padlóra küldeni a bajnokot.

Pacquiao jelenleg a fülöp-szigeteki Baguio City-ben edzőtáborozik, a november 13-ai Antonio Margarito elleni meccsre készül. A táborban Vanes Martirosyan, Amir Khan, Michael Medina és Glen Tapia próbálkozhat meg a kiütéssel.

A 28 győzelemmel (ebből 17 K.O.) álló örmény Martirosyan nagyon magabiztos: “Elfogadom Freddie kihívását. Én leszek az első, aki miatt összeesik Manny.”

Pacquiao felkészítésében nem az első eset, hogy pénzzel motiválják edzőpartnereit. A legutóbbi hat-hét alkalommal ezer dollárt tűztek ki a klasszis kiütéséért, most Espinoza kijelentése miatt emelték duplájára a tétet. “Nem jutalomként tűztük ki a pénzdíjat, csupán ösztönözni akarjuk a partnereket a keményebb munkára. Sokszor túlságosan tisztelik a világ legjobbját, és emiatt nem adnak ki magukból mindent. Nem állítom, hogy most is ez történne, de lehetséges” - magyarázta Koncz. Eddig edzésen még sohasem ütötték ki a versenyzőjét.

Margarito menedzsere, Francisco Espinoza úgy gondolja, Pacquiao következő éles meccsén fog padlózni, tizenkét meccs óta tartó veretlenségét Margarito felütéses K.O.-val szakítja meg.

Ha Margaritónak sikerül kiütnie Pacquiaot, jóval többet fog kapni néhány ezer dollárnál, de a fillipínó bokszoló biztosan sokkal többet keres a címmérkőzésen: ő csak a ringbe lépéséért tizenöt millió dollárt kap.

Rovatok