Index Vakbarát Hírportál

Hét órán át hallgatták ki Chisorát

2012. február 19., vasárnap 14:08 | nyolc éve frissítve

A német rendőrség hét órán keresztül hallgatta ki, majd szabadlábra helyezte Derek Chisorát, aki szombat éjszaka, a Vitalij Klicsko ellen elvesztett WBC címmeccs után összeverekedett az ott szakkommentátorként dolgozó David Haye-jel.

A rendőrség Chisorát és edzőjét, Don Charlest a müncheni repülőtérről vitte be. A brit ökölvívást felügyelő testület is vizsgálatot fog indítani az ügyben. A BBC felvételei alapján Chisora életveszélyesen megfenyegette Haye-t, azt mondta a korábbi WBA nehézsúlyú bajnoknak, lelövi. Haye-t is keresték, de sem szállodájában, sem a repülőtéren nem találták. Sajtóhírek szerint már hajnalban elhagyta a várost.

"Változatlanul testi sértéssel gyanúsítjuk, de egyelőre hazamehet Angliába" - jelentette ki Chisoráról a rendőrség szóvivője.

Chisora a pénteki mérlegelésen megütötte Vitalij Klicskót, a meccs előtt pedig vízzel köpte le testvérét, Vlagyimirt.

Vitalij, aki sérült vállal bokszolta végig a 12 menetet, a mérkőzés után azt mondta, "nyolc menetet egy kézzel kellett bokszolnom, mert nem tudtam felemelni a bal kezemet". Mint mondta, nem keres kifogásokat, ki akarta ütni a britet, akit egyébként megvetéséről biztosított, viszont hozzátette, hogy szerencséje is volt a győzelemben.

Rovatok