Index Vakbarát Hírportál

Mayweather győzött, mehet a börtönbe

2012. május 6., vasárnap 09:28

A világ legjobbjának tartott bokszolója megszerezte pályafutása második nagyváltósúlyú világbajnoki övét, a Las Vegas-i meccsen legyőzte a WBA bajnokát, a korábban kisváltó-, és váltósúlyban is bajnok Miguel Cottót.

Veretlen maradt napjaink legjobb ökölvívója, Floyd Mayweather egyhangú pontozással győzte le Miguel Cottót, és ezzel megszerezte a WBA nagyváltósúlyú övét.

Az izgalmas meccsen a Puerto Ricó-i Cotto megszorongatta a 35 éves amerikait, de a menetek többségében, főleg a meccs második felében az történt, amit Mayweather akart.

Cotto a harmadik és a hatodik menetben is szorongatott, de a 8.-ban volt legközelebb a győzelemhez, többször eltalálta a vérző amerikait, aki kibírta a nyomást, és nem padlózott. Mayweather a pontozóknál egyhangúan, 117-111, 117-111, 118-110 arányban nyert, és megőrizte hibátlan mérlegét (mind a 43 meccsét megnyerte, ebből 26-ot KO-val). Mayweather 32 millió, Cotto 8 millió dollárt kapott a szombat esti meccsért.

„A bírók szerint vesztettem, nincs mit tenni. A legjobbamat adtam a felkészülés alatt, és a meccsen is. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, a családom is így látta, ennél többet nem kérhetek" - mondta Cotto a meccs után.

„Pokoli nagy bajnok vagy! - bókolt Mayweather. - A legkeményebb, akivel eddig bokszoltam, ez az ember be fog kerülni a Hall of Fame-be. Nem alibizni, hanem harcolni jött. Következőnek Pacquiaóval szerettem volna bokszolni, de ez most nem fog összejönni."

Mayweather pár hét múlva börtönbe megy, családon belüli erőszak, pontosabban a barátnője bántalmazása miatt 90 nap elzárásra és 100 óra közmunkára ítélték. „Ezt az akadályt is venni fogom. Ha eljön a június elseje, férfiként nézek szembe azzal, ami rám vár.

Rovatok