Index Vakbarát Hírportál

Könnyed boksz, vérző fej, Klicsko-győzelem

2012. szeptember 9., vasárnap 01:00

Hiába fogadkozott Manuel Charr, hogy a nehézsúlyú WBC-címmeccsen nyugdíjba küldi a 41 éves Vitalij Klicskót és edzőjét, Fritz Sduneket, erre egy pillanatig sem volt esélye Moszkvában. Klicsko technikai és fizikai fölénye az első perctől érvényesült, és egy jó ütéssel a negyedik menetben végett is vetett a meccsnek. A vérző fejű Charrt leléptették, aki ezzel elvesztette veretlenségét.

Charr a meccs előtt azt állította, hogy olyan taktikát dolgozott ki, amivel megverheti Klicskót, de ebből semmit nem mutatott. Februárbanaz agresszív Derek Chisora zavarba tudta hozni nyomulásával a címvédőt, de Charr nem követte ezt az utat. Az első menet alapján nem is tűnt úgy, hogy bármiféle taktikája lenne.

A két bokszoló sokáig nem tett mást, mint farkasszemet nézett, majd hogy küzdelemhez is hasonlítson a dolog, néhányat lépegettek, majd Klicsko terelgette pár legyintéssel a németet. A menet végéig teljesen passzív volt Charr, az utolsó fél percben élénkült meg, és sikerült bevinnie pár ütést, de a legnagyobbat már csak a gongszó után.

A második menetben is maradt Charr alárendelt szerepe, de már élénkebb lett a mérkőzés, Klicsko megtalálta az ütőtávot, és kimért balegyenesekkel kezdte bontogatni a német kettős fedezékét. Amint ez sikerült, rögtön két-háromütéses kombinációkkal érzékeltette fölényét. Charr menekült, megint az utolsó másodpercekre szívta fel magát. Agresszíven próbálta meg letámadni Klicskót, de pár tiszta találata ellenére ő jött ki rosszul az akcióból. Klicsko egy jól elhelyezett ütéssel padlóztatta, így a menet rászámolással fejeződött be.


2012-09-08 Vitali Klitschko vs Manuel Charr by sweetboxing2

A harmadik menetet mindketten taktikusabbra vették, Klicsko már tudta, hogy a kényelmes, balos szurkálásokkal is lerendezheti Charrt, míg a német a túlélésre, a meccs elnyújtására játszhatott. Az ukrán bajnok azonban ezúttal is pontosabb volt, elvitte ezt a menetet is.

A negyedikben Charr változtatott a harcmodorán, az elején próbálta meglepni Klicskót egy rohammal. Nem volt túl hatékony, mert fél perc után újra a címvédő irányított. Megint eredményesek voltak a kombinációi, majd egy erős balhorog fel is repesztette Charr szemöldökét. Dőlt belőle a vér. A német érezhette, sérülése olyan súlyos, hogy leléptethetik, ezért nagy lendülettel támadott Klicskóra, hogy egy kiütéssel megmentse magát. Az ukrán azonban jól védekezett, a mérkőzésvezető pedig hívta a ringorvost, aki beszüntette a mérkőzést. A vérzést nem lehetett elállítani, és még egy perc volt a menet végéig.

A mérkőzést így Klicsko könnyed boksszal és technikai KO-val nyerte, ez volt pályafutásának 45. profi győzelme és kilencedszer védte meg világbajnoki övét. Charr 21 győzelemmel, veretlenül érkezett Moszkvába, rekordja most egy kiütéses vereséggel romlott le, de még szerencsésnek is nevezheti magát, mert a nagy verést megúszta.

Rovatok