Index Vakbarát Hírportál

A pehelysúlyú KO-király nyíltan felvállalta, hogy meleg

2012. október 5., péntek 20:06

Orlando Cruz történelmet írt, a 31 éves Puerto Ricó-i az első aktív bokszoló, aki nyíltan felvállalta homoszexualitását.

„Már több mint 24 éve harcolok, és ahhoz, hogy folytathassam a felfelé ívelő karrieremet, hűnek kell lennem önmagamhoz. Megpróbálok a legjobb példaképe lenni azoknak a gyerekeknek, akik a bokszot és a profi karriert választják. Mindig is büszke voltam és leszek arra, hogy Puerto Ricó-i vagyok, mint ahogy arra is, hogy meleg vagyok" - írta egy közleményben Cruz, de nem indolkolta, miért csak most szánta rá magát erre a lépésre.

„Azt akarom, hogy úgy nézzenek rám, mint bámilyen más emberre. Profi sportoló vagyok, aki mindig a legjobbját nyújta a ringben. Szeretném, ha ezek után is a sportszerűségemért, technikámért és jellememért néznének. És azt is szeretném, hogy tudják azok a gyerekek, akiket szekálnak, hogy belőlük is lehet bámi, még profi bokszoló is" - folytatta.

A bokszban minden a férfiasságról szól, így Cruz coming outja bátor dolog. Más sportágakban sem vállalják ezt be sokan, nemrég egy német első osztályú futballista beszélt arról, hogy fél a megbélyegzéstől és a média hadjáratától, ezért rejtőzködik, több bundesligás társához hasonlóan.

A pehelysúlyú bokszoló eddigi 20 profi mérkőzéséből 18-at megnyert, kilencet KO-val. A WBO ranglistáján már a negyedik helyen áll, ő birtokolja a szervezet interim Latino-övét is, október 19-én Jorge Pazosszal bokszol majd címmeccsen.

Rovatok