Index Vakbarát Hírportál

Erdei Zsolt egymillió dollárért bokszol

2012. december 21., péntek 11:17

A boxingscene.com szerint Erdei Zsolt márciusban az orosz Dmitrij Szuhockijjal bokszolhat egy négyes torna első mérkőzésén, Monacóban. Ha nyer, a következő mérkőzését júniusban vívhatja a Edwin Rodriguez−Jean Paul Mendy-mecccs győztesével. A tornagyőztes egymillió dollárt kaphat.

Erdei amerikai menedzsere, Lou Di Bella még két mérkőzéssel tartozik a magyar bokszolónak, ezzel a mini tornával teljesítheti is vállalásait. A magyar szövetségnél szakmai igazgatói posztra készülő Erdei a nyáron valószínűleg befejezi a pályafutását, a júniusi lehet az utolsó mérkőzése.

A négyesből ketten, Erdei és Szuhockij félnehézsúlyúak, a másik két bokszoló pedig nagyközépsúlyú, a tervek szerint a döntőre a súlyhatárt egy köztes súlyban, 172 fontban állapítják majd meg.

A torna egyik főszponzora Monaco uralkodója, Albert herceg. Rodriguez menedzsere sejtelmesen úgy nyilatkozott, hogy hatalmas összeget kap a tornagyőztes. Üzleti titokra hivazkozva nem árulta el, ez pontosan mennyi, de a hírek szerint több mint egymillió dollárról (217 millió forint) van szó. "Ilyen sok pénzt még világbajnoki címért sem kapsz" - mondta még a menedzser.

Erdeit otthagyta a felesége

A bokszoló megerősítette a Blikknek, hogy 2005-ben elvett felesége, Arabella egy hónapja külön költözött tőle. A lap úgy tudja, hogy már két éve problémás volt a kapcsolatuk, Erdei többször is próbálta megmenteni már megmenteni a házasságát. Arabella most albérletben él, fiuk, Viktor egy hetet anyjánál, egy hetet Erdeinél tölt felváltva.

Erdei korábbi klubjától, az Universum Box Promotiontól is pénzre vár, a bokszoló elmaradt mérkőzései miatt perelte be a németeket. A német bíróság most neki ítélt, 330 ezer euró megfizetésére kötelezte az Universumot. Erdei azonban nem hiszi, hogy megkapja ezt pénzt, mert az Universum csődben van, így csak az erkölcsi győzelem lesz az övé.

Rovatok