Index Vakbarát Hírportál

Ennyit jelentett Erdei vitatott legyőzése

2013. április 15., hétfő 15:28

Erdei Zsolt vitatott vereségét az elismert szaklap, a fightnews.com sem hagyta figyelmen kívül, két héttel a mérkőzés után az orosz Gyenyisz Gracsov a semmiből hirtelen a tizenkettedik helyre érkezett meg.

Ezzel egy hellyel Erdei elé került, ami megerősíti, jól működik a taktika: az ember (Gracsov), aki legyőzte az addig veretlen korábbi világbajnokot, tehát a nagy ember Erdeit, könnyen előre tud lépni.

A boxrec.com-nál az orosz amúgy a huszadik, míg Erdei a huszonkettedik, vagyis hozzájuk is elért a meccs, amiből következtetéseket vontak le.

A WBC Gracsovot a hetedik helyre teszi a ranglistáján, a többi nagy szervezet egyelőre nem jegyzi, de nyilván épp a WBC-nél szeretne előrelopakodni Gracsov. Erdei már egyik szervezet tizenötös rangsorában sincs benne.

A monte-carlói négyes boksztorna másik döntőse, az amerikai Edwin Rodriguez egy súlycsoporttal lejjebb, a nagyközépben már három szervezetnél is dobogós (a WBC-nél második, IBF-nél és WBA-nál harmadik), Lou di Bella tehát okosan hozza előrébb. Ha pedig legyőzi a komoly embert legyőző Gracsovot, aki még nehezebb is nála, akár könnyen kötelező kihívó is válhat belőle. Már az év végére is.

Rovatok