Index Vakbarát Hírportál

Stiverne lehet Vitalij Klicsko utolsó ellenfele

2013. május 9., csütörtök 10:52

A WBC (Boksz Világtanács) elrendelte a nehézsúlyú világelső Vitalij Klicsko kötelező címvédését Bermane Stiverne ellen, írja a monokli.com.

Két héttel ezelőtt a kanadai színekben versenyző 34 éves haiti Bermane Stiverne (23 győzelem – 1 vereség – 1 döntetlen) kötelező kihívóvá vált a WBC-nél, miután nehézsúlyú eliminátor mérkőzésen legyőzte Charis Arreolát.

Ezután a 41 éves Vitalij Klicsko (45 győzelem – 2 vereség) állítólag úgy nyilatkozott, hogy kiáll Stiverne ellen. A tárgyalások elkezdődtek, bár az ukrán még nem kötelezte egyértelműen el magát a folytatás mellett. A parlamenti munka mellett nem biztos, hogy tud eléggé a bokszra koncentrálni.

A WBC június 3-ig adott haladékot az önkéntes megegyezésre, ha ez nem történik meg, akkor aznap versenytárgyalást, rendeznek a szövetség főhadiszállásán, Mexikóban. Itt a rendezési jogra pályázó promóterek lezárt borítékban ajánlatot tesznek, és a legmagasabb összeget kínáló csapat szervezheti a Klicsko-Stiverne párharcot. Az ajánlatban szereplő összeg lesz a díjalap, melyből a címvédő 75 százalékban részesül, a kihívó 25 százalékot kap.

Egyes források szerint szeptember 7-én lehet a küzdelem.

Rovatok