Index Vakbarát Hírportál

Erdei olimpiai bajnok felhozóembere lesz?

2013. augusztus 21., szerda 10:17

Erdei Zsolt októberben újra bokszol, de ahhoz le kell fogyasztania nagyközépsúlyba, hogy James DeGale-el mérkőzhessen. A brit világbajnoki címre pályázik, valószínűleg arra akarják építeni felfuttatását, hogy legyőzzön egy korábbi világbajnokot.

DeGale 2008-ban 75 kilóban megnyerte a pekingi olimpiát, utána állt profinak, Frank Warren promóterhez szerződött, aki már akkor azt állította, világbajnok lesz új szerzeményéből. DeGale profiként 17 meccset vívott, ebből 16-ot megnyert (11-et KO-val) és csak egyszer veszített. Eddigi karrierjével azonban elégedetlen, hiába nyert már Európa-bajnoki címet is, igazán nagy meccset nem vívott. Ennek ellenére DeGale szinte minden nagy szervezetnél az első tízben van a ranglistán.

Legutóbb júniusban bokszolt, akkor a horvát Stjepan Bosicot győzte le pontozással. Idén még kétszer akar meccselni. Erdei mellett Brian Magee is felmerült lehetséges ellenfélként. DeGale azonban minél hamarabb világbajnoki címért akar bokszolni, kötelező kihívó szeretne lenni, ehhez Edwin Rodriguezzel vagy Thomas Oosthuizennel is ki kellene állna. Reményei szerint hamarosan Carl Froch-csal is megküzdhet.

Erdei október 19-én Londonban, a Copper Boxban küzdhet meg DeGale-lel. A magyar március 30-án veszítette el veretlenségét, az orosz Gyenisz Gracsov győzött ellene pontozással, vitatható módon. Ez leginkább a promóterek érdeke lehetett: az ember (Gracsov), aki legyőzte az addig veretlen korábbi világbajnokot, tehát a nagy ember Erdeit, könnyen előre tud lépni. Valószínűleg hasonló okokból választotta DeGale is ellenfélnek. Rekordjában jól mutatna a világbajnok legyőzése.

Rovatok