Index Vakbarát Hírportál

Kokó otthagyta a bokszszövetséget

2013. szeptember 10., kedd 16:36

Kovács István olimpiai bajnok és Szántó Imre mesteredző lemondott a Magyar Ökölvívó Szövetségben betöltött tisztségéről, és az ezzel kapcsolatos feladatokról a szervezet keddi ülésén.

Kovács István úgy nyilatkozott, hogy lemondásukat egészen addig fenntartják, amíg az elnök személye és az elnökség összetétele nem változik.

Az 1996-os atlantai olimpián aranyérmes Kovács a szövetség tiszteletbeli elnöke volt. A szervezetet 1996 óta Csötönyi Sándor vezeti.

"Kokó a közte és köztem, illetve az elnökség között évek óta húzódó ellentét miatt jelentette be ma a lemondását, amelyet a MÖSZ elnöksége egyhangúlag elfogadott - nyilatkozota a szervezetet 1996 óta vezető Csötönyi Sándor. - Mivel hónapok óta tudtunk a szándékáról, senkit sem ért meglepetésként a döntés bejelentése, amelyre azért most került sor, mert az elnökség a nyáron nem ülésezett."

Szántó Imre már júniusban sem értett egyet az elnökség döntésével, mikor tanítványa Harcsa Zoltán ittas vezetéses ügyében döntöttek. Szántó akkor írt egy hivatalos levelet, amelyben jelezte, hogy nem dolgozik tovább Harcsával, és a szövetséggel sem, miután a MÖSZ vezetősége miatt nem tudott szankciókat alkalmazni 21 éves tanítványával szemben.

Rovatok