Index Vakbarát Hírportál

Tyson: Meg akartam ölni Holyfieldet

2013. október 23., szerda 14:43

A korábbi nehézsúlyú bokszvilágbajnok, Mike Tyson novemberben megjelenő könyvében vall arról, hogyan élte meg 1997-es hírhedt meccsét Evander Holyfield ellen. Ez volt az a címmérkőzés, amin leléptették Tysont, mert kiharapott egy darabot ellenfele füléből. 

„Egyszerűen meg akartam ölni őt. Mindenki láthatta, mennyire nyilvánvaló, hogy fejelget. Dühös voltam, mint egy fegyelmezhetetlen katona, elvesztettem a türelmemet és beleharaptam a fülébe. Sokan azt hitték, azért köptem ki a fogvédőm, hogy megharapjam, de ez nem így volt. A harapás után nem sokra emlékszem, annyira őrjöngtem. Holyfield felugrott a levegőbe a fájdalomtól, én meg mentem utána és meglöktem. Tökön akartam rúgni, de csak meglöktem. Ez már utcai verekedés volt" - idéz a Guardian a könyv mérkőzésről szóló részéből. Ez volt a második csatájuk Las Vegasban, 1996 novemberében Holyfield megverte Tysont. 

Miután diszkvalifikálták a harapás miatt, komoly dulakodás alakult ki a ringben, a megvadult bokszolót le kellett fogni. „Mindenkit és mindent el akartam pusztítani az ő sarkában. Az emberek megpróbáltak visszahúzni, elém állni, miközben Holyfield még ott volt a ringben. Mindenki őt próbálta védeni, rémültnek tűnt. Ennek ellenére megpróbáltam odajutni, ötvenen voltak rajtam, a rendőrökkel verekedtem" - elevenítette fel, mit élt át a káoszban. 

Tyson vs. Holyfield "Bite fight"

A korábbi nehézsúlyú világbajnok és Holyfield tavaly találkozott legutóbb, barátian ölelkeztek össze. Holyfield akkor azt mondta, már rég megbocsátott Tysonnak, aki belátta, hogy hibázott. 

Tyson augusztusban nyilatkozott arról, hogy komoly alkoholproblémái vannak, azonban szeretne kilábalni ezekből. „Nem akarok meghalni, tisztán szeretnék élni. A halál közelében járok, azért mert egy romlott alkoholista vagyok. Sokszor voltam rosszfiú, rengeteg csúnya dolgot megtettem, de most megbocsájtást szeretnék. Meg akarom változtatni az életem."

Rovatok