Index Vakbarát Hírportál

Félmillió forintot keresett másodpercenként

2013. december 9., hétfő 12:23

Felix Sturm két menet alatt lesöpörte a IBF középsúlyú világbajnokát, Darren Barkert. A győztes német 500 ezer eurót kapott, 309 másodpercet volt a ringben. A Bild gyorsan ki is számolta, hogy 1618 eurót (506 ezer forint) kapott másodpercenként. Nála jobban csak a vesztes Barker járhatott, címvédőként állítólag 1,1 millió euróért meccselt.

Sturm már az első menetben meggyőzően bokszolt, a másodikat Barker kezdte aktívabban, de a felpörgő, kettős fedezékét is jól használó németnek csak egy perc kellett, hogy padlóztassa ellenfelét. Barker azonban folytatni tudta, és tisztának is tűnt. Nem sokáig maradt állva, pár másodperc múlva újra padlózott, ismét felállt, de a csapata érezte, hogy nem húzná sokáig, az edzője bedobta a törölközőt. Mark Nelson bíró erre leléptette Barkert, aki már meccs közben is a csípőjét fájlalta. A britet mérkőzés után kórházba is szállították. Később elmondta, a korábban kétszer is műtött csípője miatt képtelen volt rendesen egyensúlyozni.

Felix Sturm vs Darren Barker

A gyors kiütés nem ritka a bokszmeccseken, de egy címvédőt ilyen gyorsan elintézni nem mindennapi dolog. Barker augusztusban, annak a Daniel Geale pontozásos legyőzésével lett világbajnok, aki előzőleg Sturmot fosztotta meg a címtől.

Sturm egy júliusi felhozó meccsen KO-val verte Predrag Radosevicset, és most is kirobbanó formában volt. Az Erdei Zsoltot is edző Fritz Sdunek meg is magyarázta, honnan van ez a formajavulás. „Felix frissebb, robbanékonyabb. Az elmúlt hetekben 10-15 kilótól kellett megszabadulnia, de ez a küzdelem kifizetődött neki."

Sturm most negyedjére lett világbajnok, ez korábban egyetlen német bokszolónak sem sikerült. Győzelmével tovább javította mérlegét, 39 győzelme (18 KO) mellett 3 veresége és 2 döntetlenje van.

Rovatok