Index Vakbarát Hírportál

Bedák ellenfelének a mérleggel kellett lebokszolnia az első menetet

2014. december 5., péntek 19:59

A Ferobox Event szombat este a budapesti Kalászi Sportcsarnokban rendezi évzáró bokszgáláját, melynek programjában két WBO Európa-bajnoki címmérkőzés is helyet kapott.

Ezeknél árgus szemekkel figyelik azt, hogy a bokszolók hozzák-e a súlyukat, ám a szervezet közleménye szerint a pénteki hivatalos mérlegelésen a címvédő Bedák Zsolt ellenfelének, Ruszlan Bercsuknak nem sikerült elsőre hoznia a kispehelysúlyban előírt 55,3 kilót. Az orosz 40 dekával mért túl, így a szövetség szupervisora, Kovács „Kokó” István egy órát adott a pontos súlyhozásra – ez némi izzadás után már sikerült is.

A másik címmeccsen már formalitás volt a mérlegelés, mivel a Francesco Pianeta – Ivica Bacurin bunyó nehézsúlyban lesz majd. A különbség azért szembetűnő, az olasz-német címvédő Pianeta kereken 114, míg horvát kihívója 99,7 kilóval mérlegelt.

A gála többi magyar indulója is bemérlegelt, Kovács „Vipera” Attila, és ellenfele, Karlo Tabaghua egyaránt 70,4 kg volt, míg Szellő Imre (87,6 kg) két kilóval nehezebb, mint cseh riválisa, Vladimir Idrányi.

Rovatok