Index Vakbarát Hírportál

Bedák Zsolt vezeti fel az évszázad bokszmeccsét

2015. április 16., csütörtök 11:57

„Sikerült életem legnagyobb dobása, mert megállapodtunk Leo Santacruz menedzsmentjével, vagyis a május másodiki Las Vegas-i bokszgálán magyar is lesz a ringben” - újságolta az Indexnek Rácz Félix menedzser.

A kispehelysúlyú világbajnok Santacruznak majdnem hibátlan a mérlege, 30 meccsből 29-szer nyert, egy döntetlenje van.

Még a második meccsén nem bírt ellenfelével, azóta veretlen, tavaly augusztus óta őrzi a WBC világbajnoki övét. Januárban bokszolt legutóbb, akkor Jesus Ruizt verte Las Vegasban a nyolcadik menetben.

Rácz szerint Bedák élete esélyét kapta azzal, hogy ha nem is címmeccsen, de ringbe szállhat. Tíz menetre tervezik az összecsapást.

Erdei Zsolt, a versenyző edzője is így gondolkodik, mondta is neki, hogy vissza nem térő alkalom, sajnálja, hogy neki az életéből kimaradt egy ilyen amerikai meccs, mert megsérült a Tavoris Cloud elleni címmeccs előtt.

Bedáknak a hétvégén lett volna meccse, így nem okoz gondot neki a felkészülés, még szerencsés is, hogy nyert két hetet.

"Április 25-én már az Egyesült Államokban kell lennünk, ezért sürget az idő, de Zsolt óriási motivációval várja a meccset. Arra van nagyobb esély, hogy Mayweather és Pacquiao történelmi jelentőségű, és nagy érdeklődéssel várt meccse előtt közvetlenül hívják majd őt a ringbe. Ha nem így lesz, akkor kettővel előtte mérkőzik meg Santacruzzal. Az sem egy rossz pozíció ebben a programban."

Bedák 2010-ben bokszolt vb-címmeccsen - az volt az első veresége, a mai napig az is az utolsó -, akkor Wilfredo Vazqueztől KO-val kapott ki Puerto Ricóban, eltörött az állkapcsa. Azt a találkozót még az Universum öklözőjeként érte el, utána három évet kihagyott, és Rácz kezdte egyengetni az útját.

Olyan nyilvánosságot kap ez a meccs, hogy Bedák még egy izgalmas vereséggel is keresett versenyző lehet a tengerentúlon. Ha pedig nyer, akkor egycsapásra a sportág legjobbjai közé emelkedne. A magyar öklözőnek 24 győzelme van az egyetlen vereség mellett.

Rovatok