Index Vakbarát Hírportál

Klicsko a visszavonulásról beszélt?

2015. április 19., vasárnap 16:51

A német Welt am Sonntag Vlagyimir Klicskóról írt cikket egy héttel a következő meccse előtt, amelyiknek a címe: a lányom sohasem fog látni bokszolni. Kaya Jevdokia decemberben született, lassan tehát fél éves lesz.

Az ukrán nehézsúlyú bajnok szavait nem könnyű kódolni, hiszen akár azt is mondhatta, hogy még pár év és abbahagyom. De azt is, hogy a meccseire nem fogja vinni a gyerekét, és nyilván azt sem engedné neki, hogy a tévében lássa őt.

Jövő hétvégén Klicsko a New York-i Madison Square Gardenben lép ringbe, a hibátlan mérlegű Bryant Jennings lesz az ellenfele. Az amerikai mind a 19 meccsét megnyerte, ebből tízet KO-val. Klicsko 63-szor nyert eddig, három veresége van, de legutóbbi kudarca több mint tíz éve volt.

„A boksz túl kemény sport, nem szeretném, ha a lányom látna a ringben. Nem szeretném, ha megsajnálna, amikor ütéseket kapok. Számomra ez egy szerencsétlen helyzet lenne. Az apaság ugyanakkor még keményebbé tett, ezt igazolni is fogom már Jennings ellen.”

Hozzátette, azt hitte teljes az élete a lánya születése előtt, de ez egy tévedés volt, mert fantasztikus és leírhatatlan érzés számára az apaság, ami csak felszabadítja az energiákat belőle. Felesége az amerikai színésznő, Hayden Panettiere.

Rovatok