Index Vakbarát Hírportál

Elég menő a világ legjobbjaként összeverni az embereket

2015. április 25., szombat 08:53

A 39 éves Vlagyimir Klicsko szombaton huszonhetedszer védheti meg nehézsúlyú világbajnoki címét. Ellenfele korábbi edzőpartnere, a hibátlan mérlegű (19 győzelem) Bryant Jennings lesz. Klicsko lassan már egy évtizede uralja a súlycsoportot, de még nem gondol visszavonulásra.

„Amíg megvan a motivációm és az egészségem, csinálni fogom. Nem érzem magamat öregnek, rossznak, vagy lassúnak. Mi lehetne annál menőbb vagy jobb, mint a legjobbnak lenni a világon, és az a munkád, hogy összeverd az embereket?" – mondta Klicsko, aki 2006 óta sorozatban tizenhétszer védte meg világbajnoki övét.

Ha Klicsko még pár évig a nehézsúly királya maradna, könnyen utolérheti Larry Holmest, de akár Joe Louist is. Előbbi sorozatban 19-szer, utóbbi 25-ször védte meg címét.

„Milyen régóta vagyok már bajnok, milyen sokszor megvédtem már a címem! De nem akarom összehasonlítani magam egyik nagyszerű nehézsúlyúval sem. Felnézek rájuk, még mindig ikonok számomra" – mondta Klicsko.

Jennings abban bízik, hogy fiatalabb kora és gyorsasága segítheti legyőzni az ukrán bajnokot. Klicsko erre nem reagált, csak annyit mondott, hogy a nehézsúlyban lassan jön el a generációváltás. Ugyan az edzőtáborokban már sok tehetséges bunyóssal küzdött, de valahogy még sosem tudták legyőzni, de azért még sok izgalmat okozhatnak a ringben.

Rovatok