Index Vakbarát Hírportál

Legyőzhetetlen a 213 centis, 130 kilós kínai bokszoló

2015. május 23., szombat 11:46

Két héttel ezelőtt Jamal Woods ugyan ráijesztett a óriási kínai bokszolóra, Tiasan Dongra, de mégis utóbbi nyert pontozással. Most viszont esélyt sem hagyott ellenfelének, Lance Gauchot már az első menetben kiütötte, méghozzá ritkán látott erejű ütéssel.

A 27 éves, 213 centis és 130 kilós Dong egy éve lett profi bokszoló, a pénteki kiütésével már 5-0 a mérlege, amiből 3 győzelem volt KO. A bokszolás előtt birkózással, kung fuval és kickboxszal is próbálkozott, első ilyen meccsén 2013-ban Bob Sappet terítette ki Tokióban.

Dong Gauch ellen

 

Dong eltökélt célja, hogy olyan nehézsúlyú bajnok legyen belőle, mint a két példaképe, Mike Tyson és Muhammad Ali voltak, ezért 2015-ben átlagosan havi egy meccset szeretne letudni, hogy a lehető leggyorsabban fejlődjön.

Erre szüksége is lesz, mert a technikája még nagyon csiszolatlan, és az sem segít neki, hogy ennyire a karrierje elején komoly figyelem kíséri. A hatalmas magassága, ütőereje és a bő 210 centis ütőtávja viszont annyira egyedi, hogy Oscar De La Hoya segítségével és kis szerencsével valóban komoly nehézsúlyú bokszoló válhat belőle.

Rovatok