Index Vakbarát Hírportál

Petrányi egy 137 kilós hájpacni elé áll

2015. június 28., vasárnap 10:14

A Shannon Briggstől villámgyorsan, már az első menetben kikapó Petrányi Zoltán újabb nemzetközi bokszmérkőzésre készül, augusztus 14-én a 137 kilós Chauncy Welliverrel bunyózik Új-Zélandon.

Petrányi a Profikboksz.hu-nak erősítette meg, hogy lekötötték a meccset. Először egy július 11-i dátumról volt szó, amit nem vállaltam, mert a Briggs elleni meccsen két bordám eltörött, és nagyon hosszúra nyúlt a gyógyulás. Lementem az edzőterembe, kipróbálni, hátha tudok már edzeni, de az első edzésen kiderült, hogy reménytelen. Ekkortájt kötöttem le a Kovács vs. Green meccset augusztus 19-re Melbourne-be, és amikor ezt megtudták, szóba hozták, hogy lesz egy gálájuk augusztus 14-én Aucklandben. Ez az időpont már megfelelt nekem, és rámondtam az igent. Valóban foglalkoztam a gondolattal, hogy leállok a versenyzéssel, de belül még nem tudtam véglegesen elhatározni.”

Első látásra Petrányinak Welliver ellen sincs sok esélye. Az Új-Zélandon élő amerikai bunyósnak 55 győzelme (22 KO), 11 veresége és 5 döntetlenje van. A Wikipedia szerint sosem padlóztatták még profi mérkőzésen, csak sérülései miatt léptették le háromszor.

Sonny Bill Williams vs Chauncy Welliver - Highlights NRL Footy Show Fight Night 2015

Megjelenése alapján Wellivert sem gondolnánk profi bokszolónak, de túlsúlya ellenére egész ügyesen mozog a ringben, emellett elég jó technikája, és meglehetősen ütésálló. Egykor a WBC és a WBO ranglistáján még a legjobb tíz bokszoló közé is bekerült, Vlagyimir Klicsko és Mike Tyson is választotta már edzőpartnerként.

Rovatok