Index Vakbarát Hírportál

Gedó György a bokszszövetség szakfelügyelője lett

2016. január 6., szerda 20:50

Gedó György, az 1972-es müncheni olimpia papírsúlyú bajnoka lett a Magyar Ökölvívó Szövetség új szakfelügyelője, írja az MTI. 

"A jelenlegi helyzetben különösen nehéz feladatra kért fel a MÖSZ vezetése. Nem hátrálok ki a teendők elől, sőt, kifejezetten szépnek ítélem meg ezt az új munkámat. Lassan hatvan éve élek a sportágban, ennek ellenére, mint az legutóbb a Vasasban is bebizonyosodott, képes vagyok megtalálni a kontaktot a fiatalokkal is, edzőkkel és versenyzőkkel egyaránt." 

Elmondta, a ökölvívásból nem vesztek ki a tehetségek, de mint mondta, kínkeserves munka felfedezni, majd megtartani őket a sportágnak" 

"Ez az edzők felelőssége és kötelessége. Ebben nagyon sok segítséget szeretnék adni, és szerencsére úgy érzem, hogy igénylik is a véleményemet és munkámat. Van mit tennünk, mert az utóbbi évtizedben sajnos leeresztettünk. Márpedig a sportág jövőbeni megítélése szempontjából alapvető fontosságú, hogy ne törjön meg a több mint kilenc évtizede élő hagyomány, miszerint nincs olimpia magyar bokszoló nélkül".

Rovatok