Index Vakbarát Hírportál

Öt magyar bokszoló negyeddöntős az olimpiai selejtezőben

2016. április 12., kedd 22:11

A kedd esti programban a 91 kilós Sávoly Gergő volt az egyedüli magyar győztes, így vele együtt összesen öt magyar lesz érdekelt a negyeddöntőben a Samsunban zajló ökölvívó európai olimpiai kvalifikációs versenyen. 

Csötönyi Sándor, a magyar szövetség elnöke az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Sávoly egyhangú pontozással legyűrte a szlovák Erik Tlkanecet és szerdán a nyolc között a második kiemelt, Európa Játékok-ezüstérmes ukrán Gevorg Manukiannal találkozik majd.

Csötönyi 69 kilogrammban érdekelt Bacskai meccse miatt indulatos volt. Szerinte a helyszínen más országok képviselői is egyetértettek abban, hogy a 2010-es Eb-győztes magyarnak kellett volna továbbjutnia az olaszok olimpiai bronzérmesével, Vincenzo Mangiacapréval szemben. Az idén már a félprofi WSB-sorozatban is sikeresen bemutatkozott Bacskai az első menetet minden pontozónál nyerte, a másodikat aztán csak az egyiknél, a harmadikban pedig a három közül két bíró ismét az olaszt látta jobbnak, azaz Bacskai megosztott pontozással kikapott.

  "Az első és a harmadik menet teljesen egyértelmű volt, Bendzsi sokkal jobban bokszolt, fölényben volt. Érdekes, hogy az egyik bírónál minden menetet ő nyert, a másik kettő döntött az olasz javára. Nagyon elkeserítő ez az egész, különösen úgy, hogy a folytatásban sokkal könnyebb meccsei lettek volna, meg lehetett volna már most a kvóta" - mondta Csötönyi Sándor hozzátéve, hogy nagyon bízik Bacskai későbbi kvalifikációjában. 

A kedd esti program harmadik magyarja, az újonc Tar Sándor (56 kg) ellen bronzérmes ukrán Mikola Bucenko egyhangú pontozással győzött. Sávoly Gergő mellett Kontrecz Márk (64 kg), Harcsa Zoltán (75 kg) és Bernáth István (+91 kg), illetve a nők 75 kilós kategóriájában érdekelt Szatmári Petra lesz érdekelt a negyeddöntőben, azaz valamennyiüket két győzelem választja el a riói kvóta megszerzésétől.

Samsunban a férfiak tíz kategóriájában három-három riói hely talál gazdára: a súlycsoportok harmadik kvótájáról a két elődöntő veszteseinek hétvégi - a döntőkkel együtt sorra kerülő - meccsei döntenek. A nőknél - három súlycsoportban - csak a döntősök szereznek olimpiai indulási jogot.

A magyar bokszolóknak még nincs riói kvótájuk.

Rovatok