Index Vakbarát Hírportál

Senkit nem érdekel a bokszolók mentális egészsége

2016. október 6., csütörtök 13:35

Tyson Fury a napokban vallott arról, hogy mániás depressziója miatt iszik és használ kokaint, és emiatt megint téma lett, hogy nem foglalkoznak eleget a bokszolók mentális egészségével. 

A korábbi északír bokszvilágbajnok, Barry McGuigan nyilatkozta azt a BBC-nek, hogy a sportág vezetése mintha vak lenne a problémával kapcsolatban, egyáltalán nem törődnek azzal, ha a legjobbak mentális egészsége van veszélyben, mint azt most Fury állapota is mutatja. 

Megszólaltatták a promóter Frank Warrent is, szerinte szükség lenne valamiféle programra, és a legnagyobb gond nem is a sztároknál van, hanem az olyan bokszolóknál, akik keveset keresnek és nem is ismertek annyira. 

Fury a Rolling Stone magazinnak elmondta, az orvosok szerint a bipoláris személyiségzavar egyik fajtájában szenved, mániás depressziós, és a gondjai enyhítésére használ tudatmódosító szert, ugyanakkor teljesítményfokozót sohasem szedett.

„Hétfőtől vasárnapig ittam és kokainoztam. Nem tudom elviselni a depressziómat, csak ha leiszom magam. Rengeteg kokaint szívtam, rengeteget. Miért ne tettem volna, az én életem, nem igaz? Azt csinálok, amit akarok, ez nem teljesítményfokozó" - mondta. 

Rovatok