Index Vakbarát Hírportál

Nyolc évig csak KO-val nyert: vége a sorozatnak

2017. március 19., vasárnap 17:15

Gennadij Golovkin megvédte világbajnoki címet szombaton a Madison Square Gardenben Daniel Jacobs ellen, az IBF, a WBC és a WBA öve is a kazah középsúlyú bokszolónál maradt, de megtört bámulatos, 23 meccses sorozata.

Golovkin legutóbb 2008. november 22-én nyert pontozással, azóta minden meccsét KO-val vagy technikai KO-val hozta. A KO-művész, rendkívüli ütőerejű bokszolónak egészen hihetetlen rekordja van, a profik között mind a 37 meccsét megnyerte, ezek közül csak négy volt olyan, amit nem KO-val hozott.

A mostani meccs elején is ő került fölénybe, a negyedik menetben le is ütötte a sokat elmozgó Jacobst, de az amerikai jól regenerálódott, néhány menetben aktívabbnak is tűnt, mint Golovkin.

A kazah a kilencedik menetben megrendítette az amerikai középsúlyút, de nem tudta padlóra küldeni. A meccs végigment, Golovkin egyhangú pontozással győzött.

Jacobs és néhány szakértő is vitatja az eredményt, az amerikai szerint ő győzött. Erre lett is volna esélye, de Golovkin a negyedik menetes padlóztatással látványos előnyt hozott össze.

Rovatok